Tia Navi

 

Tia Navi (Tiia Kõnnussaar) on virolainen kirjailija, toimittaja ja journalisti. Häneltä on julkaistu neljä lastenkirjaa: Martti ja Kuldtiib, Martti läheb kooli, Tagasitee koju ja Seitse väikest elevanti sekä yhdessä lastenlääkärien kanssa laadittu Leebe puudutuse vägi -tietokirja vauvojen vanhemmille.

Marraskuussa 2017 Tia saavutti virolaisessa Põlvepikuraamat-lastenkirjallisuuskilpailussa kolmannen palkinnon käsikirjoituksellaan Väike armastuse lugu, jonka on kuvittanut graafikko Kadi Kurema.

Tialla on kaksi poikaa: Indrek, joka on jo aikuinen ja työskentelee ohjelmoijana, ja Martin, joka käy lukiota. Kirjojensa aiheet Tia ammentaa omista lapsistaan ja omasta lapsuudestaan sekä ympäröivästä maailmasta. Esimerkiksi Tagasite koju -kirja kertoo pojasta ja tytöstä, jotka joutuvat tietokonepelin sisään ja päästäkseen takaisin kotiin heidän täytyy löytää keino päästä pois pelimaailmasta.

”Kirjojen tekstit tulevat vain harvoin suorastaan koputtelemaan ovelle, mutta niin tapahtui Väikese armastuse lugu -kirjan kanssa”, Tia toteaa ja jatkaa ”jos niin käy, on syytä olla kotona toivottamassa teksti tervetulleeksi!”