Heiki Vilep

Heiki Vilep on Tartossa vuonna 1960 syntynyt virolainen vapaa kirjailija, runoilija ja muusikko. Hänen perheeseensä kuuluvat vaimo ja viisi lasta. Virossa Vilepiltä on julkaistu yli 30 lasten- ja nuortenkirjaa sekä lukematon määrä runoja. Heiki Vilep on Virossa erittäin tunnettu myös lastenlaulujen sanoittajana.

Jäsenyydet: Viron Kirjailijoiden liitto, Viron Kirjallisuuden Seura, Eestin Kirjailijoiden Yhdistys, Viron esiintyjien liitto, puolue Vironmaan Vihreät, Eestin Lastenvanhempien Liitto, Tarton Soittajien Klubi.

 -------------------------------------------------------------

"Lapsille kirjoittaminen kasvattaa, se auttaa selventämään asioita ja jälleen kerran huomaat, miten kokonaisen ongelmien vyyhdin saa purettua auki yhden hauskan lasten runon avulla. Monimutkaisten asioiden yksinkertaistamisen kautta moni asia näyttäytyy itsellekin toisenlaisena ja merkittävästi ymmärrettävämpänä."

-------------------------------------------------------------

"Lapsille kirjoittaessa ei myöskään tule kiusausta salata tai valehdella mitään, kuten esimerkiksi aikuisten romaaneja kirjoittaessa usein käy. Lasten maailma on valoisa, puhdas ja suora. Se on toki mielikuvitusrikas, mutta äärettömän luonnollinen.”

Heiki Vilepin kotisivut